_

_

torstai 15. toukokuuta 2014

Rahaa ja rakkautta

Oletteko koskaan ajatellut sellaista asiaa, että miksi elämässä menestymistä mitatataan rahalla? Se jolla on rahaa omistaa myös valtaa. Ja se jolla on valtaa käyttää sitä saadakseen enemmän rahaa.

Mitä jos elämässä menestymistä mitattaisiinkin vaikka rakkaudella. Enkä tarkoita nyt ostettua rakkautta, vaan oikeaa toisesta kanssaihmisestä välittävää rakkautta. Mitä enemmän rakastaisit lähimmäistäsi sitä rikkaampi olisit. Eduskunnassa kilpailtaisiin siitä kuka  pystyy rakastamaan eniten. Mepiksi ei pääsisikään se jolla on eniten pätäkkää laittaa vaaliohjelmaan, vaan se joka rakastaisi suomen kansaa eniten. Kuulostaakin jo aika absurdilta.

Tietenkin kääntöpuoli löytyisi tästäkin unelmasta. Keskuudessamme kulkisi kuitenkin niitä, joilta ei heruisi muille rakkauden rippeitäkään. Nämä pitäisi ilman muuta laittaa vankilaan tai rakkaudenvelkasaneeraukseen, jotta kunnolliset rakastavaiset voisivat elää rauhallista ja rakkauden kyllästämää elämää. Ja tietenkin löytyisi myös niitä jotka yrittäisivät varastaa rakkautta, keinolla millä hyvänsä. Kaippa rakkauteenkin voi jäädä koukkuun siinä missä ahneuteenkin.

Voisimme kai vetää tästä sen johtopäätöksen, että me ihmislajin edustajat emme vain voi tulla keskenämme toimeen ennen kuin jokaiselle on löytynyt oma paikka arvoasteikossa. Ehkä se on jäänne siitä kun vielä hypimme puusta puuhun. Päteehän laumakäyttäytyminen kaikkiin muihinkin eläimiin.


"Katso armeijaa, ja katsot 
tylsään hanhiparveen
Katso johtajaa, ja katsot 
johtajan sorkkaan ja sarveen

On miehiä haukat ja miehiä 
on myöskin kyyhkyt nää
Vain äiti on äiti, ja lapsi on lapsi
ne yhdessä nyyhkyttää

Karsinaan vie lammaslaumaa 
poliitikko, ja sanoo hyvää saumaa
Se on pukki vahtina kaalimaan, 
se on pantu ihmistä vaalimaan"

Juice Leskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti